Sisäseinillä tapahtuva kiipeily voidaan jakaa kahteen eri osa-alueeseen: boulderointiin ja köysivarmisteiseen kiipeilyyn.

Boulder (engl. lohkare) on huippusuosittu ja helposti lähestyttävä laji, jonka haasteet eivät lopu heti kesken. Kiipeäminen tapahtuu eriväristen kiipeilyotteiden muodostamia suunniteltuja reittejä pitkin ilman köysivarmistusta. Viisi metriä korkealta seinältä mahdollinen putoaminen päätyy aina turvallisesti 50 cm paksulle vaahtomuovipatjalle. Tiheästi uusittavat reitit pitävät mielenkiinnon yllä ja omaa kehittymistä on helppo seurata reittien vaikeusasteen mukaan. Boulderointi kehittää voimaa, liikkuvuutta ja on hyvin sosiaalinen tapa kiivetä - mikä onkaan mukavampaa kuin ratkoa probleemia kavereiden kanssa, eli keksiä miten ihmeessä työn alla oleva reitti on mahdollista kiivetä! Välineeksi riittävät pelkät kiipeilykengät, joita voi vuokrata hallistamme.

Köydellä kiivettäessä itse kiipeilytekniikka on samaa kuin boulderoinnissa, seinä vain on korkeampi. Turvallisuudesta pitävät huolen valjaat ja köysi. Hallimme seinällä on 3 itsevarmistuslaitetta, joiden avulla kiipeily on turvallista ja mukavaa.

Jatkossa kurssitarjontaamme täydentyy myös köysitekniikoiden opettelulla, jolloin kurssin käynyt voi kiivetä parinsa kanssa, toisen hoitaessa varmistamisen. Tämän kurssin suoritettuasi saat varmistuskortin, joka sallii omatoimisen kiipeilyn hallissamme ja samalla kaikissa muissa vastuullisissa varmistuskorttijärjestelmään kuuluvissa halleissa ympäri Suomen!

Kiipeily on ihmiselle luontainen tapa liikkua ja jokaiselle löytyy hallistamme sopivan helppoja tai vaikeita reittejä. Kiipeily sopii kaikenikäisille, tosin alle 12-vuotiaaat lapset tarvitsevat mukaansa täysi-ikäisen valvojan (ellei kyseessä ole ohjattu kiipeilyvuoro).

Kiipeilyalueemme

Kiipeilyalueellamme on 7,5 metriä korkea kiipeilyseinä, missä on 3 automaattivarmistuslaitetta. Näiden luotettava, yksinkertainen ja turvallinen toiminta mahdollistaa kiipeilyn omatoimisesti aloittelijasta aina kokeneeseen vuorikauriiseen saakka. Seinän vierestä löytyy myös laadukas boulderseinä, jolla kiivetään ilman köyden turvaa alla olevan puoli metriä paksun patjan varmistaessa pehmeän laskeutumisen. Kiipeilyn oheisharjoitteluun löytyy myös campusboard ja otelauta sekä paljon muuta. Tule kokeilemaan sormivoimiasi! Lapsille löytyy myös oma kiipeilyseinä. 

Kiipeilypassi

Itsevarmistuslaitteen käyttölupa

Jatkossa tarvitset itsevarmistuslaitteen omatoimista käyttöä varten kiipeilypassin. Kiipeilypassin saat käytyäsi opastuksen valjaiden ja itsevarmistuslaitteen käytöstä sekä suoritettuasi näyttökokeen hyväksytysti.

Kiipeilypassin tarkoituksena on saada lisättyä asiakkaiden turvallisuutta ja omatoimisuutta. Opetamme laittamaan valjaat päälle itsenäisesti ja turvallisesti, valitsemaan oikean kokoiset kiipeilykengät sekä itsevarmistuslaitteen oikean käytön. Opastuksen ja näyttökokeen pystyt suorittamaan valmentajiemme kanssa hallin aukioloaikoina.

Kiipeilypassi on tarkoitettu yli 9-vuotiaille, nuoremmat voivat osallistua lauantai aamuisin ohjattuun Kiipeilykerhoon klo 11 – 12. Huoltajan on mahdollista suorittaa kiipeilypassi yhdessä lapsen kanssa, jolloin huoltaja on aina mukana kun kiipeilypassia käytetään.

Lisätietoja saat sähköpostilla Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen. sekä valmentajiltamme.

Hauskoja kiipeilyhetkiä